Tuinaanleg

Het aanleggen van een tuin is vakmanschap, het vergt inzicht om de juiste materialen en planten te gebruiken. Elke klant is uniek, evenals de omgeving van de tuin. Bij mij begint het proces altijd met een doordacht tuinontwerp. Hieronder zie je stap voor stap hoe ik te werk ga.

Voordelen en zekerheden voor jouĀ 

  • Duidelijk tuinontwerp met beplantingsplan en offerte.
  • Duidelijke afspraken over aanvang datum en kosten.
  • Materialen en planten die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van TuinProfijt.
  • Nazorg service, planten die niet aanslaan worden in de regel vervangen.
  • Je tuin is in handen van vakmensen, die hart voor de tuin hebben

Stap 1

Nadat je contact met mij hebt opgenomen, maken we een afspraak. Dan bekijken we samen je wensen en wordt bepaald of dit haalbaar is. In veel gevallen maak ik ter plekke een ruwe schets, zodat er een goed beeld ontstaat van de nieuwe tuin. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar de materialen die we gaan gebruiken. Aan de hand van voorbeelden uit tuinboeken laat ik zien wat voor mogelijkheden er allemaal zijn, samen kiezen we de materialen uit die het beste bij je passen.

Stap 2

Op kantoor wordt het plan dat we besproken hebben verder uitgewerkt. Ik maak een passend tuinontwerp met beplantingsplan en offerte. Wanneer dit klaar is neem ik contact met je op om het ontwerp te bespreken, soms wordt het ook per email opgestuurd zodat je het rustig met je partner of gezinsleden kan bespreken. Correcties aan het tuinontwerp zijn in deze fase altijd nog mogelijk.

Stap 3

Als het tuinontwerp en de offerte helemaal naar tevredenheid is, plannen we een datum voor aanvang van werkzaamheden. Ondertussen bestel ik alle materialen en planten die we nodig hebben, zodat dit aanwezig is bij aanvang.

Stap 4

De volgorde van de werkzaamheden, verschilt per situatie en tuinontwerp, maar is meestal als volgt: Eerst wordt de tuin ontruimt (als dat van toepassing is) daarna wordt het tuinontwerp uitgezet. Met een graafmachine of shovel wordt grond ingebracht voor het straatwerk en de borders. Daarna wordt volgens plan het straatwerk gelegd, daarop volgt het bouwen van de borders, vijver, pergola, speelruimte etc. Als laatste wordt meestal het gazon gelegd en de borders beplant. Voor het realiseren van je tuin werk ik in altijd samen met andere vakmensen.

Stap 5

Na oplevering van de tuin houden we contact, ik kom na een maand kijken hoe de planten ervoor staan en of alles nog naar tevredenheid is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een tuinonderhoudcontract af te sluiten, zodat ik je tuin op een hoog kwaliteitsniveau kan houden.

Neem contact met mij op om je tuin door mij te laten aanleggen.