Uw boom snoeien of kappen? Voor ons geen probleem!

 

 boomverzorger

 Vooraf prijsopgave

 Veilig en netjes 

 Verzekerd tegen schade

 Afspraak is afspraak

 Vakman(nen) met diploma

 

      06-30401671

info@tuinprofijt.nl

 


 Kijk op twitter waar ik nu mee bezig ben.

 

Zie ook enkele reacties van tevreden klanten

Even voorstellen...

Mijn naam is Henry van de Kolk eigenaar van een hoveniers en boomverzorgingsbedrijf. Mijn passie voor groen is al op jonge leeftijd begonnen en door de jaren heen alleen maar toegenomen. Door verschillende opleidingen en natuurlijk de dagelijkse praktijk heb ik veel ervaring opgedaan om uw boom netjes te kunnen snoeien of kappen. Als ik denk een klus niet alleen aan te kunnen, beschik ik over een netwerk van vakmannen die mij een handje kunnen helpen.

Boom kappen, waar dan ook…Boom kappen

Waar de boom ook staat, bij een schutting, huis of kas ik kan de boom veilig voor u verwijderen. Met speciale klimtechnieken kom ik op elke denkbare plek, de boom die op een ‘moeilijke’ plaats staat wordt door afvangtechnieken in stukjes naar beneden gehaald. Op die manier kan ik zonder schade aan uw eigendommen de boom of bomen voor u verwijderen. Natuurlijk ben ik verzekerd tegen schade, gelukkig heb ik deze verzekering nog nooit nodig gehad.

De kosten voor het kappen van een boom

De kosten voor het verwijderen van een boom variëren nogal. Het is helemaal afhankelijk van de omgeving en de leeftijd van de boom. Een kleine boom is sneller te verwijderen dan een grote. Als er een kas, schutting, schuur, planten of huis in de buurt staat moet ik veel voorzichtiger te werk gaan, dat kost meer tijd en dus meer geld. Als u mij enkele foto’s stuurt van uw boom en de omgeving dan kan ik een globale kostenberekening maken. Ik kom in de meeste gevallen altijd eerst even kijken, u weet dan ook meteen met wie u zaken doet.

Heb ik een kapvergunning nodig?

In veel gevallen heeft u een kapvergunning nodig. Dit verschilt nogal per gemeente en regio. Op www.omgevingsloket.nl kunt u controleren of er in uw geval een kapvergunning nodig is.

Afvoer van het afval

Het hout wat van de boom af komt zaag ik meestal meteen in handzame stukken voor de openhaard. Dit hout mag u houden of ik neem het mee. De takken worden in de tuin versnipperd of afgevoerd, hier maken we van tevoren afspraken over. U blijft er in ieder geval niet mee zitten.

De boomstronk verwijderen of behouden?

boomstronkNa het verwijderen van de boom, blijft er nog een boomstronk over. Hier kunt u iets decoratiefs mee doen of ik kan de boomstronk voor u verwijderen met een stobbenfrees.

Het snoeien van bomen 

Wanneer je zuinig bent op de bomen die in de tuin staan, wil je ze zolang mogelijk (mooi) houden. Om dat te bereiken is het in veel gevallen nodig om de boom te begeleiden. In de natuur hoeft dat niet, maar in een stad of dorp waar vaak maar beperkte ruimte is, is het een noodzaak. Het onderhoud van een boom houdt in veel gevallen in dat dood en foutstandig hout verwijderd wordt. Daarnaast kan doormiddel van uitlichten er meer licht in de kroon van de boom komen, zodat deze zich beter ontwikkeld.
Het kandelaberen of kandelaren van bomen hoort bij het snoeiwerk, hoewel ik geen fan ben van dit rigoureuze snoeiwerk is het in sommige gevallen noodzakelijk. Bijgevolg is dat de bomen om de 5 jaar geknot moeten worden. Ook het verzorgen van vormbomen en hoogstamfruit is bij mij in goede handen.

Bekijk ook de referenties van tevreden klanten.

 

Met vriendelijke groet,
Henry van de Kolk

ps. Als u mij belt 06-30401671, kan het gebeuren dat ik niet opneem. Spreek duidelijk de voicemail in en ik bel u binnen een dag terug.

pss. Als u een email stuurt info@tuinprofijt.nl, probeer dan een goede omschrijving te geven van uw wensen en stuur enkele foto's mee van uw boom en de omgeving. Dan kan ik u meteen vertellen wat het ongeveer gaat kosten.