Tuinprofijt Blog

Alles voor en over uw tuin! Met regelmatig nieuwe leuke en handige artikelen!

Het snoeien van uw heesters

Om volop van de heesters in uw tuin te genieten is het noodzakelijk dat u ze snoeit. Zo behoud u een mooie vorm en de bloei blijft uitbundig en of stabiel.

De hortensia is een prachtige bloeier

De hortensia is erg geliefd vanwege de uitbundige bloei en tevens de lange duur hiervan namelijk van juli tot in de herfst. Zelfs na de bloei behoud de hortensia zijn waarde door de uitgebloeide bloemen, als er in de winter sneeuw valt komen deze extra mooi uit.

Met verticuteren zorg je voor een mooi groen gazon

Met verticuteren verwijder je niet alleen mos en vervilt gras, maar wordt ook de grond open gekrabd, zodat er weer ventilatie mogelijk is aan de oppervlakte van het gazon. Als je gazon dun en viltig is geworden, heeft het meer zuurstof nodig, zodat de groeicondities voor de wortels beter worden.

Prachtige winter en voorjaarsbloeiers

Je kent het wel, het wordt winter de bomen hebben hun blad al verloren en de laatste planten zijn uitgebloeid. De dagen worden donkerder en dat stemt meestal somber. Om dat laatste te voorkomen zou je voor een beetje winterfun kunnen zorgen, behalve bollen poten zoals krokussen en narcissen, kun je er voor kiezen om een aantal winterbloeiende struiken in je tuin te zetten. Hieronder een aantal struiken die zeker de moeite waard zijn.

Kosten besparing tips voor het aanleggen van je tuin

Voordat je een nieuwe tuin aanlegt, is het van groot belang om een gedegen tuinontwerp te maken. Dit artikel legt uit waar je rekening mee moet houden, en waar je qua tijd en geld op kunt besparen.